Personvernpolicy

Denne personvernerklæringen for ( " Selskapet ", "vi", "oss" eller "vår") beskriver hvordan og hvorfor vi kan samle inn, lagre, bruke og / eller dele ("behandle") informasjonen din når du bruker tjenestene våre ("Tjenester"), for eksempel når du:

  • Besøk nettstedet vårt på [email protected], eller et hvilket som helst nettsted av oss som lenker til denne personvernerklæringen
  • Samhandle med oss på andre relaterte måter, inkludert salg, markedsføring eller arrangementer
Spørsmål eller bekymringer? Å lese denne personvernerklæringen vil hjelpe deg med å forstå dine personvernrettigheter og valg. Hvis du ikke er enig i retningslinjene og praksisene våre, må du ikke bruke tjenestene våre. Hvis du fortsatt har spørsmål eller bekymringer, kan du kontakte oss på [email protected].

SAMMENDRAG AV HOVEDPUNKTER

Dette sammendraget inneholder nøkkelpunkter fra vår personvernerklæring, men du kan finne ut mer informasjon om noen av disse emnene ved å klikke på lenken etter hvert nøkkelpunkt eller ved å bruke innholdsfortegnelsen nedenfor for å finne delen du leter etter.

Hvilke personopplysninger behandler vi? Når du besøker, bruker eller navigerer i tjenestene våre, kan vi behandle personopplysninger avhengig av hvordan du samhandler med tjenestene og tjenestene, valgene du tar og produktene og funksjonene du bruker. Lær mer om personlig informasjon du oppgir til oss.

Behandler vi sensitive personopplysninger? Vi kan behandle sensitive personopplysninger når det er nødvendig med ditt samtykke eller som ellers tillatt i henhold til gjeldende lov. Finn ut mer om sensitiv informasjon vi behandler.

Mottar vi informasjon fra tredjeparter? Vi kan motta informasjon fra offentlige databaser, markedsføringspartnere, sosiale medieplattformer og andre eksterne kilder. Finn ut mer om informasjon som samles inn fra andre kilder.

Hvordan behandler vi opplysningene dine? Vi behandler informasjonen din for å levere, forbedre og administrere tjenestene våre, kommunisere med deg, for sikkerhet og forebygging av svindel og for å overholde loven. Vi kan også behandle informasjonen din til andre formål med ditt samtykke. Vi behandler informasjonen din bare når vi har en gyldig juridisk grunn til å gjøre det. Lær mer om hvordan vi behandler informasjonen din.

I hvilke situasjoner og med hvilke parter deler vi personopplysninger? Vi kan dele informasjon i spesifikke situasjoner og med spesifikke tredjeparter. Finn ut mer om når og med hvem vi deler personopplysningene dine.

Hvordan holder vi informasjonen din trygg? Vi har organisatoriske og tekniske prosesser og prosedyrer på plass for å beskytte dine personlige opplysninger. Imidlertid kan ingen elektronisk overføring over Internett eller informasjonslagringsteknologi garanteres å være 100% sikker, så vi kan ikke love eller garantere at hackere, nettkriminelle eller andre uautoriserte tredjeparter ikke vil kunne beseire sikkerheten vår og urettmessig samle inn, få tilgang til, stjele eller endre informasjonen din. Finn ut mer om hvordan vi holder informasjonen din trygg.

Hvilke rettigheter har du? Avhengig av hvor du befinner deg geografisk, kan gjeldende personvernlov bety at du har visse rettigheter angående din personlige informasjon. Finn ut mer om personvernrettighetene dine.

Hvordan utøver du dine rettigheter? Den enkleste måten å utøve dine rettigheter på er ved å besøke [email protected], eller ved å kontakte oss. Vi vil vurdere og handle på enhver forespørsel i samsvar med gjeldende databeskyttelseslover.

Vil du lære mer om hva som skjer med informasjon vi samler inn? Se gjennom personvernerklæringen i sin helhet.

INNHOLDSFORTEGNELSE

1. HVILKEN INFORMASJON SAMLER VI INN? 2. HVORDAN BEHANDLER VI OPPLYSNINGENE DINE? 3. HVILKE RETTSLIGE GRUNNLAG BASERER VI OSS PÅ FOR Å BEHANDLE PERSONOPPLYSNINGENE DINE? 4. NÅR OG MED HVEM DELER VI PERSONOPPLYSNINGENE DINE? 5. HVA ER VÅR HOLDNING TIL TREDJEPARTS NETTSTEDER? 6. BRUKER VI INFORMASJONSKAPSLER OG ANNEN SPORINGSTEKNOLOGI? 7. HVORDAN HÅNDTERER VI DINE SOSIALE PÅLOGGINGER? 8. HVOR LENGE BEHOLDER VI INFORMASJONEN DIN? 9. HVORDAN HOLDER VI INFORMASJONEN DIN TRYGG? 10. HVA ER DINE PERSONVERNRETTIGHETER? 11. KONTROLLER FOR DO-NOT-TRACK-FUNKSJONER 12. HAR INNBYGGERE I CALIFORNIA SPESIFIKKE PERSONVERNRETTIGHETER? 13. HAR INNBYGGERE I VIRGINIA SPESIFIKKE PERSONVERNRETTIGHETER? 14. OPPDATERER VI DENNE ERKLÆRINGEN? 15. HVORDAN KAN DU KONTAKTE OSS OM DENNE ERKLÆRINGEN? 16. HVORDAN KAN DU GJENNOMGÅ, OPPDATERE ELLER SLETTE DATAENE VI SAMLER INN FRA DEG?

1. HVILKEN INFORMASJON SAMLER VI INN?

Personlig informasjon du oppgir til oss

Kort oppsummert: Vi samler inn personlig informasjon som du gir oss.

Vi samler inn personlig informasjon som du frivillig gir oss når du registrerer deg på tjenestene, uttrykker interesse for å få informasjon om oss eller våre produkter og tjenester, når du deltar i aktiviteter på tjenestene, eller på annen måte når du kontakter oss.

Personlig informasjon gitt av deg. Personopplysningene vi samler inn, avhenger av konteksten for samhandlingen din med oss og tjenestene, valgene du tar og produktene og funksjonene du bruker. Personopplysningene vi samler inn kan omfatte følgende:

  • Navn
  • Telefonnumre
  • postadresser
  • E-postadresser
  • Brukernavn
  • kontakt- eller godkjenningsdata

Sensitiv informasjon. Når det er nødvendig, med ditt samtykke eller som ellers tillatt av gjeldende lov, behandler vi følgende kategorier av sensitiv informasjon:

Innloggingsdata for sosiale medier. Vi kan gi deg muligheten til å registrere deg hos oss ved hjelp av dine eksisterende kontodetaljer på sosiale medier, som Facebook, Twitter eller andre sosiale medier. Hvis du velger å registrere deg på denne måten, samler vi inn informasjonen beskrevet i avsnittet «HVORDAN HÅNDTERER VI DINE SOSIALE PÅLOGGINGER?» nedenfor.

All personlig informasjon du gir oss må være sann, fullstendig og nøyaktig, og du må varsle oss om eventuelle endringer i slik personlig informasjon.

Automatisk innsamlet informasjon

Kort oppsummert: Noe informasjon – for eksempel IP-adressen din og/eller nettleser- og enhetskarakteristikker – samles inn automatisk når du besøker tjenestene våre.

Vi samler automatisk inn visse opplysninger når du besøker, bruker eller navigerer i tjenestene. Denne informasjonen avslører ikke din spesifikke identitet (som navn eller kontaktinformasjon), men kan inkludere enhets- og bruksinformasjon, for eksempel IP-adresse, nettleser- og enhetsegenskaper, operativsystem, språkinnstillinger, henvisende nettadresser, enhetsnavn, land, plassering, informasjon om hvordan og når du bruker tjenestene våre og annen teknisk informasjon. Denne informasjonen er først og fremst nødvendig for å opprettholde sikkerheten og driften av tjenestene våre, og for våre interne analyse- og rapporteringsformål.

Som mange bedrifter samler vi også inn informasjon gjennom informasjonskapsler og lignende teknologier.

Informasjonen vi samler inn inkluderer:

  • Logg- og bruksdata. Logg- og bruksdata er tjenesterelatert, diagnostisk, bruks- og ytelsesinformasjon som serverne våre samler inn automatisk når du får tilgang til eller bruker tjenestene våre, og som vi registrerer i loggfiler. Avhengig av hvordan du samhandler med oss, kan disse loggdataene inkludere din IP-adresse, enhetsinformasjon, nettlesertype og innstillinger og informasjon om aktiviteten din i tjenestene (for eksempel dato-/tidsstempler knyttet til bruken din, sider og filer som vises, søk og andre handlinger du utfører, for eksempel hvilke funksjoner du bruker), informasjon om enhetshendelser (for eksempel systemaktivitet, feilrapporter (noen ganger kalt "krasjdumper" ) og maskinvareinnstillinger).

Informasjon samlet inn fra andre kilder

Kort oppsummert: Vi kan samle inn begrensede data fra offentlige databaser, markedsføringspartnere, sosiale medieplattformer og andre eksterne kilder.

For å forbedre vår evne til å tilby relevant markedsføring, tilbud og tjenester til deg og oppdatere våre registre, kan vi innhente informasjon om deg fra andre kilder, for eksempel offentlige databaser, felles markedsføringspartnere, tilknyttede programmer, dataleverandører, sosiale medieplattformer og fra andre tredjeparter. Denne informasjonen inkluderer postadresser, jobbtitler, e-postadresser, telefonnumre, intensjonsdata (eller brukeratferdsdata), IP-adresser (Internet Protocol), profiler på sosiale medier, nettadresser til sosiale medier og tilpassede profiler, med henblikk på målrettet annonsering og promotering av arrangementer. Hvis du samhandler med oss på en sosial medieplattform ved hjelp av din sosiale mediekonto (f.eks. Facebook eller Twitter), mottar vi personlig informasjon om deg, for eksempel navn, e-postadresse og kjønn. All personlig informasjon som vi samler inn fra din sosiale mediekonto, avhenger av personverninnstillingene til din sosiale mediekonto.

2. HVORDAN BEHANDLER VI OPPLYSNINGENE DINE?

Kort oppsummert: Vi behandler informasjonen din for å levere, forbedre og administrere tjenestene våre, kommunisere med deg, for sikkerhet og forebygging av svindel og for å overholde loven. Vi kan også behandle informasjonen din til andre formål med ditt samtykke.

Vi behandler personopplysningene dine av en rekke årsaker, avhengig av hvordan du samhandler med tjenestene våre, inkludert:

  • For å forenkle opprettelse og autentisering av kontoer og ellers administrere brukerkontoer. Vi kan behandle informasjonen din slik at du kan opprette og logge på kontoen din, samt holde kontoen din i orden.
  • For å levere og legge til rette for levering av tjenester til brukeren. Vi kan behandle informasjonen din for å gi deg den forespurte tjenesten.
  • For å svare på brukerhenvendelser / tilby støtte til brukere. Vi kan behandle informasjonen din for å svare på dine henvendelser og løse eventuelle potensielle problemer du måtte ha med den forespurte tjenesten.
  • For å sende administrativ informasjon til deg. Vi kan behandle informasjonen din for å sende deg informasjon om våre produkter og tjenester, endringer i våre vilkår og retningslinjer og annen lignende informasjon.
  • For å oppfylle og administrere bestillingene dine. Vi kan behandle informasjonen din for å oppfylle og administrere dine bestillinger, betalinger, returer og utvekslinger gjort gjennom tjenestene.
  • For å aktivere bruker-til-bruker-kommunikasjon. Vi kan behandle informasjonen din hvis du velger å bruke noen av tilbudene våre som tillater kommunikasjon med en annen bruker.
  • For å levere målrettet annonsering til deg. Vi kan behandle informasjonen din for å utvikle og vise personlig innhold og reklame skreddersydd for dine interesser, plassering og mer.
  • For å beskytte tjenestene våre. Vi kan behandle informasjonen din som en del av vår innsats for å holde tjenestene våre trygge og sikre, inkludert overvåking og forebygging av svindel.
  • For å identifisere brukstrender. Vi kan behandle informasjon om hvordan du bruker tjenestene våre for å bedre forstå hvordan de brukes, slik at vi kan forbedre dem.
  • For å fastslå effektiviteten av våre markedsførings- og salgsfremmende kampanjer. Vi kan behandle informasjonen din for bedre å forstå hvordan vi kan levere markedsførings- og salgsfremmende kampanjer som er mest relevante for deg.
  • For å redde eller beskytte en persons vitale interesse. Vi kan behandle informasjonen din når det er nødvendig for å lagre eller beskytte en persons vitale interesse, for eksempel for å forhindre skade.

3. HVILKE JURIDISKE GRUNNLAG BASERER VI OSS PÅ FOR Å BEHANDLE INFORMASJONEN DIN?

Kort oppsummert: Vi behandler bare dine personlige opplysninger når vi mener det er nødvendig og vi har en gyldig juridisk grunn (dvs. juridisk grunnlag) til å gjøre det i henhold til gjeldende lov, som med ditt samtykke, for å overholde lover, for å gi deg tjenester for å inngå eller oppfylle våre kontraktsforpliktelser, for å beskytte dine rettigheter eller for å oppfylle våre legitime forretningsinteresser.

Hvis du befinner deg i EU eller Storbritannia, gjelder denne delen for deg.

General Data Protection Regulation (GDPR) og UK GDPR krever at vi forklarer gyldige juridiske grunnlag vi stoler på for å behandle dine personlige opplysninger. Som sådan kan vi stole på følgende juridiske grunnlag for å behandle dine personlige opplysninger:

  • Samtykke. Vi kan behandle informasjonen din hvis du har gitt oss tillatelse (dvs. samtykke) til å bruke dine personlige opplysninger til et bestemt formål. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt. Finn ut mer om å trekke tilbake samtykket ditt.
  • Utførelse av en kontrakt. Vi kan behandle dine personlige opplysninger når vi mener det er nødvendig for å oppfylle våre kontraktsforpliktelser overfor deg, inkludert å tilby våre tjenester eller på forespørsel før du inngår en kontrakt med deg.
  • Legitime interesser. Vi kan behandle informasjonen din når vi mener det er rimelig nødvendig for å oppnå våre legitime forretningsinteresser, og disse interessene ikke oppveier dine interesser og grunnleggende rettigheter og friheter. Vi kan for eksempel behandle personopplysningene dine for noen av formålene som er beskrevet for å:
    • Utvikle og vise personlig og relevant annonseinnhold for våre brukere
    • Analysere hvordan tjenestene våre brukes, slik at vi kan forbedre dem for å engasjere og beholde brukere
    • Støtte våre markedsføringsaktiviteter
    • Diagnostisere problemer og/eller forhindre svindelaktiviteter
  • Juridiske forpliktelser. Vi kan behandle informasjonen din der vi mener det er nødvendig for å overholde våre juridiske forpliktelser, for eksempel å samarbeide med et rettshåndhevende organ eller reguleringsorgan, utøve eller forsvare våre juridiske rettigheter, eller avsløre informasjonen din som bevis i rettssaker der vi er involvert.
  • Vitale interesser. Vi kan behandle informasjonen din der vi mener det er nødvendig for å beskytte dine vitale interesser eller de vitale interessene til en tredjepart, for eksempel situasjoner som involverer potensielle trusler mot sikkerheten til en person.

Hvis du befinner deg i Canada, gjelder denne delen for deg.

Vi kan behandle informasjonen din hvis du har gitt oss spesifikk tillatelse (dvs. uttrykkelig samtykke) til å bruke dine personlige opplysninger til et bestemt formål, eller i situasjoner der din tillatelse kan utledes (dvs. underforstått samtykke). Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt .

I noen unntakstilfeller kan vi være lovlig tillatt i henhold til gjeldende lov å behandle informasjonen din uten ditt samtykke, inkludert, for eksempel:

  • Hvis innsamling er klart i individets interesse og samtykke ikke kan innhentes i tide
  • For undersøkelser og oppdagelse og forebygging av svindel
  • For forretningstransaksjoner forutsatt at visse vilkår er oppfylt
  • Hvis det finnes i en vitneerklæring og samlingen er nødvendig for å vurdere, behandle eller avgjøre et forsikringskrav
  • For å identifisere skadde, syke eller avdøde personer og kommunisere med pårørende
  • Hvis vi har rimelig grunn til å tro at en person har vært, er eller kan være utsatt for økonomisk misbruk
  • Hvis det er rimelig å forvente at innsamling og bruk med samtykke vil kompromittere tilgjengeligheten eller nøyaktigheten av informasjonen, og innsamlingen er rimelig for formål knyttet til etterforskning av brudd på en avtale eller brudd på lovene i Canada eller en provins
  • Hvis avsløring er nødvendig for å overholde en stevning, warrant, rettskjennelse eller regler fra retten knyttet til produksjon av poster
  • Hvis den ble produsert av en person i løpet av deres ansettelse, virksomhet eller yrke, og samlingen er i samsvar med formålene som informasjonen ble produsert for
  • Hvis samlingen utelukkende er for journalistiske, kunstneriske eller litterære formål
  • Dersom opplysningene er offentlig tilgjengelige og fremgår av regelverket

4. NÅR OG MED HVEM DELER VI PERSONOPPLYSNINGENE DINE?

Kort oppsummert: Vi kan dele informasjon i spesifikke situasjoner beskrevet i denne delen og/eller med følgende tredjeparter.

Vi må kanskje dele din personlige informasjon i følgende situasjoner:

  • Virksomhetsoverdragelser. Vi kan dele eller overføre informasjonen din i forbindelse med, eller under forhandlinger om, enhver fusjon, salg av selskapets eiendeler, finansiering eller oppkjøp av hele eller deler av vår virksomhet til et annet selskap.
  • Partnere. Vi kan dele informasjonen din med våre tilknyttede selskaper, i så fall vil vi kreve at de tilknyttede selskapene respekterer denne personvernerklæringen. Tilknyttede selskaper inkluderer vårt morselskap og eventuelle datterselskaper, joint venture-partnere eller andre selskaper som vi kontrollerer eller som er under felles kontroll med oss.
  • Forretningspartnere. Vi kan dele informasjonen din med våre forretningspartnere for å tilby deg visse produkter, tjenester eller kampanjer.
  • Andre brukere. Når du deler personlig informasjon eller på annen måte samhandler med offentlige områder av tjenestene, kan slik personlig informasjon ses av alle brukere og kan gjøres offentlig tilgjengelig utenfor tjenestene i det uendelige. Hvis du samhandler med andre brukere av tjenestene våre og registrerer deg for tjenestene våre gjennom et sosialt nettverk (for eksempel Facebook), vil kontaktene dine på det sosiale nettverket se navnet ditt, profilbildet ditt og beskrivelser av aktiviteten din. På samme måte vil andre brukere kunne se beskrivelser av aktiviteten din, kommunisere med deg i tjenestene våre og se profilen din.

5. HVA ER VÅR HOLDNING TIL TREDJEPARTS NETTSTEDER?

Kort oppsummert: Vi er ikke ansvarlige for sikkerheten til informasjon du deler med tredjeparter som vi kan koble til eller som annonserer på tjenestene våre, men ikke er tilknyttet tjenestene våre.

Tjenestene kan lenke til tredjeparts nettsteder, elektroniske tjenester eller mobilapplikasjoner og/eller inneholde annonser fra tredjeparter som ikke er tilknyttet oss, og som kan lenke til andre nettsteder, tjenester eller applikasjoner. Følgelig gir vi ingen garantier angående slike tredjeparter, og vi vil ikke være ansvarlige for tap eller skade forårsaket av bruk av slike tredjeparts nettsteder, tjenester eller applikasjoner. Inkludering av en lenke til en tredjeparts nettsted, tjeneste eller applikasjon innebærer ikke en godkjenning fra oss. Vi kan ikke garantere sikkerheten og personvernet til data du gir til tredjeparter. Data som samles inn av tredjeparter, dekkes ikke av denne personvernerklæringen. Vi er ikke ansvarlige for innholdet eller personvern- og sikkerhetspraksisen og retningslinjene til tredjeparter, inkludert andre nettsteder, tjenester eller applikasjoner som kan være knyttet til eller fra tjenestene. Du bør gjennomgå retningslinjene til slike tredjeparter og kontakte dem direkte for å svare på spørsmålene dine.

6. BRUKER VI INFORMASJONSKAPSLER OG ANNEN SPORINGSTEKNOLOGI?

Kort oppsummert: Vi kan bruke informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å samle inn og lagre informasjonen din.

Vi kan bruke informasjonskapsler og lignende sporingsteknologier (som sporingsbilder og piksler) for å få tilgang til eller lagre informasjon. Spesifikk informasjon om hvordan vi bruker slike teknologier og hvordan du kan nekte visse informasjonskapsler, er angitt i vår erklæring om informasjonskapsler.

7. HVORDAN HÅNDTERER VI DINE SOSIALE PÅLOGGINGER?

Kort oppsummert: Hvis du velger å registrere deg eller logge på tjenestene våre ved hjelp av en konto på sosiale medier, kan vi ha tilgang til visse opplysninger om deg.

Tjenestene våre gir deg muligheten til å registrere deg og logge inn ved hjelp av tredjeparts kontoopplysninger på sosiale medier (som Facebook- eller Twitter-pålogginger). Når du velger å gjøre dette, vil vi motta viss profilinformasjon om deg fra leverandøren av det sosiale mediet. Profilinformasjonen vi mottar kan variere avhengig av den aktuelle leverandøren av det sosiale mediet, men vil ofte inkludere navn, e-postadresse, venneliste og profilbilde, samt annen informasjon du velger å offentliggjøre på en slik sosial medieplattform.

Vi vil kun bruke informasjonen vi mottar til de formålene som er beskrevet i denne personvernerklæringen eller som på annen måte er tydeliggjort for deg på de relevante tjenestene. Vær oppmerksom på at vi ikke kontrollerer, og ikke er ansvarlige for, annen bruk av dine personlige opplysninger av din tredjeparts leverandør av sosiale medier. Vi anbefaler at du går gjennom personvernerklæringen deres for å forstå hvordan de samler inn, bruker og deler personopplysningene dine, og hvordan du kan angi personverninnstillingene dine på nettstedene og appene deres.

8. HVOR LENGE BEHOLDER VI INFORMASJONEN DIN?

Kort oppsummert: Vi beholder informasjonen din så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålene som er beskrevet i denne personvernerklæringen, med mindre annet er lovpålagt.

Vi vil bare beholde personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for formålene som er angitt i denne personvernerklæringen, med mindre en lengre oppbevaringsperiode kreves eller tillates av loven (for eksempel skatt, regnskap eller andre juridiske krav). Ingen hensikt i denne kunngjøringen vil kreve at vi beholder din personlige informasjon lenger enn den tidsperioden brukerne har en konto hos oss.

Når vi ikke har noen pågående legitime forretningsbehov for å behandle dine personlige opplysninger, vil vi enten slette eller anonymisere slik informasjon, eller hvis dette ikke er mulig (for eksempel fordi dine personlige opplysninger er lagret i sikkerhetskopier), vil vi sikkert lagre din personlige informasjon og isolere den fra videre behandling til sletting er mulig.

9. HVORDAN HOLDER VI INFORMASJONEN DIN TRYGG?

Kort oppsummert: Vi tar sikte på å beskytte dine personlige opplysninger gjennom et system med organisatoriske og tekniske sikkerhetstiltak.

Vi har implementert hensiktsmessige og rimelige tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak som er utformet for å beskytte sikkerheten til all personlig informasjon vi behandler. Til tross for våre sikkerhetstiltak og anstrengelser for å sikre informasjonen din, kan ingen elektronisk overføring over Internett eller informasjonslagringsteknologi garanteres å være 100 % sikker, så vi kan ikke love eller garantere at hackere, nettkriminelle eller andre uautoriserte tredjeparter ikke vil kunne overvinne sikkerheten vår og samle inn, få tilgang til, stjele eller endre informasjonen din på feil måte. Selv om vi vil gjøre vårt beste for å beskytte dine personlige opplysninger, er overføring av personlig informasjon til og fra våre tjenester på egen risiko. Du bør bare få tilgang til tjenestene i et sikkert miljø.

10. HVA ER DINE PERSONVERNRETTIGHETER?

Kort oppsummert: I noen regioner, for eksempel Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), Storbritannia (Storbritannia) og Canada, har du rettigheter som gir deg større tilgang til og kontroll over personopplysningene dine. Du kan gjennomgå, endre eller avslutte kontoen din når som helst.

I noen regioner (som EØS, Storbritannia og Canada) har du visse rettigheter i henhold til gjeldende databeskyttelseslover. Disse kan omfatte retten til (i) å be om tilgang og få en kopi av dine personlige opplysninger, (ii) å be om retting eller sletting; (iii) for å begrense behandlingen av dine personopplysninger; og (iv) hvis aktuelt, til dataportabilitet. Under visse omstendigheter kan du også ha rett til å protestere mot behandlingen av dine personlige opplysninger. Du kan gjøre en slik forespørsel ved å kontakte oss ved å bruke kontaktinformasjonen som er oppgitt i avsnittet "HVORDAN KAN DU KONTAKTE OSS OM DENNE ERKLÆRINGEN?" NEDENFOR.

Vi vil vurdere og handle på enhver forespørsel i samsvar med gjeldende databeskyttelseslover. Hvis du befinner deg i EØS eller Storbritannia, og du mener at vi ulovlig behandler personopplysningene dine, har du også rett til å klage til medlemsstatens databeskyttelsesmyndighet eller britiske databeskyttelsesmyndighet.

Hvis du befinner deg i Sveits, kan du kontakte Federal Data Protection and Information Commissioner.

Tilbaketrekking av samtykke: Hvis vi stoler på ditt samtykke til å behandle dine personlige opplysninger, som kan være uttrykkelig og / eller underforstått samtykke avhengig av gjeldende lov, har du rett til å trekke tilbake samtykket ditt når som helst. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt ved å kontakte oss ved å bruke kontaktinformasjonen som er oppgitt i avsnittet «HVORDAN KAN DU KONTAKTE OSS OM DENNE ERKLÆRINGEN?» NEDENFOR.

Vær imidlertid oppmerksom på at dette ikke vil påvirke lovligheten av behandlingen før den trekkes tilbake, og heller ikke, når gjeldende lov tillater det, vil det påvirke behandlingen av dine personlige opplysninger utført i tillit til lovlige behandlingsgrunner annet enn samtykke.

Velge bort markedsføring og salgsfremmende kommunikasjon: Du kan når som helst melde deg av vår markedsførings- og salgsfremmende kommunikasjon ved å klikke på avmeldingslenken i e-postene vi sender, eller ved å kontakte oss ved hjelp av detaljene som er oppgitt i avsnittet "HVORDAN KAN DU KONTAKTE OSS OM DENNE ERKLÆRINGEN?" NEDENFOR. Du vil da bli fjernet fra markedsføringslistene. Vi kan imidlertid fortsatt kommunisere med deg – for eksempel for å sende deg tjenesterelaterte meldinger som er nødvendige for administrasjon og bruk av kontoen din, for å svare på tjenesteforespørsler eller for andre ikke-markedsføringsformål.

Kontoinformasjon

Hvis du på noe tidspunkt vil gå gjennom eller endre informasjonen i kontoen din eller avslutte kontoen din, kan du:

  • Logg inn på kontoinnstillingene dine og oppdater brukerkontoen din.

På forespørsel om å avslutte kontoen din, vil vi deaktivere eller slette kontoen din og informasjonen din fra våre aktive databaser. Vi kan imidlertid beholde noe informasjon i filene våre for å forhindre svindel, feilsøke problemer, bistå med eventuelle undersøkelser, håndheve våre juridiske vilkår og/eller overholde gjeldende juridiske krav.

Informasjonskapsler og lignende teknologier: De fleste nettlesere er innstilt til å godta informasjonskapsler som standard. Hvis du foretrekker det, kan du vanligvis velge å stille inn nettleseren din til å fjerne informasjonskapsler og avvise informasjonskapsler. Hvis du velger å fjerne informasjonskapsler eller avvise informasjonskapsler, kan dette påvirke visse funksjoner eller tjenester i tjenestene våre. Du kan også velge bort interessebasert annonsering fra annonsører på tjenestene våre.

Hvis du har spørsmål eller kommentarer om personvernrettighetene dine, kan du sende oss en e-post på [email protected].

11. KONTROLLER FOR DO-NOT-TRACK-FUNKSJONER

De fleste nettlesere og noen mobile operativsystemer og mobilapplikasjoner inkluderer en Do-Not-Track ("DNT")-funksjon eller innstilling du kan aktivere for å signalisere personvernpreferansen din om ikke å få data om nettlesingsaktivitetene dine overvåket og samlet inn. På dette stadiet er ingen enhetlig teknologistandard for å gjenkjenne og implementere DNT-signaler ferdigstilt. Som sådan svarer vi for øyeblikket ikke på DNT-nettlesersignaler eller noen annen mekanisme som automatisk kommuniserer valget ditt om ikke å bli sporet online. Hvis det vedtas en standard for online sporing som vi må følge i fremtiden, vil vi informere deg om denne praksisen i en revidert versjon av denne personvernerklæringen.

12. HAR INNBYGGERE I CALIFORNIA SPESIFIKKE PERSONVERNRETTIGHETER?

Kort oppsummert: Ja, hvis du er bosatt i California, får du spesifikke rettigheter angående tilgang til din personlige informasjon.

California Civil Code Section 1798.83, også kjent som "Shine The Light" -loven, tillater våre brukere som er innbyggere i California å be om og få fra oss, en gang i året og gratis, informasjon om kategorier av personlig informasjon (hvis noen) vi avslørte til tredjeparter for direkte markedsføringsformål og navnene og adressene til alle tredjeparter som vi delte personlig informasjon med i det umiddelbart foregående kalenderåret. Hvis du er bosatt i California og ønsker å komme med en slik forespørsel, kan du sende inn forespørselen skriftlig til oss ved hjelp av kontaktinformasjonen som er oppgitt nedenfor.

Hvis du er under 18 år, bor i California og har en registrert konto hos tjenestene, har du rett til å be om fjerning av uønskede data som du offentlig legger ut på tjenestene. For å be om fjerning av slike data, kan du kontakte oss ved hjelp av kontaktinformasjonen nedenfor og inkludere e-postadressen som er knyttet til kontoen din og en erklæring om at du bor i California. Vi vil sørge for at dataene ikke vises offentlig på tjenestene, men vær oppmerksom på at dataene kanskje ikke fjernes helt eller omfattende fra alle systemene våre (f.eks. sikkerhetskopier osv.).

Merknad om CCPA-personvern

California Code of Regulations definerer en "bosatt" som:

  • (1) hvert individ som er i delstaten California for annet enn et midlertidig eller forbigående formål, og
  • (2) enhver person som er bosatt i delstaten California som er utenfor delstaten California for et midlertidig eller forbigående formål

Alle andre individer er definert som "ikke-bosatte".

Hvis denne definisjonen av "bosatt" gjelder for deg, må vi overholde visse rettigheter og forpliktelser angående dine personlige opplysninger.

Hvilke kategorier av personopplysninger samler vi inn?

Vi har samlet inn følgende kategorier av personopplysninger de siste tolv (12) månedene:

Kategori Eksempler Samlet
A. Identifikatorer
Kontaktdetaljer, for eksempel ekte navn, alias, postadresse, telefonnummer eller mobilkontaktnummer, unik personlig identifikator, nettidentifikator, IP-adresse, e-postadresse og kontonavn

NEI

B. Kategorier av personopplysninger som er oppført i vedtektene for kundeoppføringer i California
Navn, kontaktinformasjon, utdanning, ansettelse, ansettelseshistorikk og finansiell informasjon

NEI

C. Beskyttede klassifiseringsegenskaper i henhold til California eller føderal lov
Kjønn og fødselsdato

NEI

D. Kommersiell informasjon
Transaksjonsinformasjon, kjøpshistorikk, økonomiske detaljer og betalingsinformasjon

NEI

E. Biometrisk informasjon
Fingeravtrykk og taleavtrykk

NEI

F. Internett eller annen lignende nettverksaktivitet
Nettleserlogg, søkehistorikk, online oppførsel , interessedata og samhandling med våre og andre nettsteder, applikasjoner, systemer og annonser

NEI

G. Geolokasjonsdata
Enhetens plassering

NEI

H. Lyd, elektronisk, visuell, termisk, olfaktorisk eller lignende informasjon
Bilder og lyd-, video- eller samtaleopptak opprettet i forbindelse med våre forretningsaktiviteter

NEI

I. Profesjonell eller ansettelsesrelatert informasjon
Forretningskontaktdetaljer for å kunne tilby deg våre tjenester på forretningsnivå eller jobbtittel, arbeidshistorikk og faglige kvalifikasjoner hvis du søker jobb hos oss

NEI

J. Informasjon om utdanning
Studentjournaler og kataloginformasjon

NEI

K. Slutninger trukket fra annen personlig informasjon
Slutninger hentet fra noen av de innsamlede personopplysningene som er oppført ovenfor for å opprette en profil eller et sammendrag om for eksempel en persons preferanser og egenskaper

NEI

L. Sensitive personopplysninger Innloggingsinformasjon for konto
JA

Vi vil bruke og beholde den innsamlede personlige informasjonen etter behov for å levere tjenestene eller for:

  • Kategori L - Så lenge brukeren har en konto hos oss

Kategori L-informasjon kan brukes, eller utleveres til en tjenesteleverandør eller entreprenør, for ytterligere, spesifiserte formål. Du har rett til å begrense bruken eller utleveringen av dine sensitive personopplysninger.

Vi kan også samle inn annen personlig informasjon utenfor disse kategoriene gjennom tilfeller der du samhandler med oss personlig, online, eller via telefon eller post i sammenheng med:

  • Motta hjelp gjennom våre kundestøttekanaler;
  • Deltakelse i kundeundersøkelser eller konkurranser; og
  • Tilrettelegging i levering av våre tjenester og å svare på dine henvendelser.

Hvordan bruker og deler vi personopplysningene dine?

Du finner mer informasjon om vår praksis for innsamling og deling av data i denne personvernerklæringen.

Du kan kontakte oss eller ved å henvise til kontaktinformasjonen nederst i dette dokumentet.

Hvis du bruker en autorisert agent til å utøve din rett til å melde deg ut, kan vi avslå en forespørsel hvis den autoriserte agenten ikke sender inn bevis på at de har blitt gyldig autorisert til å handle på dine vegne.

Vil informasjonen din bli delt med noen andre?

Vi kan avsløre din personlige informasjon med våre tjenesteleverandører i henhold til en skriftlig kontrakt mellom oss og hver tjenesteleverandør. Hver tjenesteleverandør er en kommersiell enhet som behandler informasjonen på våre vegne, og følger de samme strenge personvernforpliktelsene som CCPA krever.

Vi kan bruke dine personlige opplysninger til våre egne forretningsformål, for eksempel for å foreta intern forskning for teknologisk utvikling og demonstrasjon. Dette anses ikke å være "salg" av dine personlige opplysninger.

har ikke avslørt, solgt eller delt noen personlig informasjon til tredjeparter for et forretningsmessig eller kommersielt formål i de foregående tolv (12) månedene. vil ikke selge eller dele personlig informasjon i fremtiden som tilhører besøkende på nettstedet, brukere og andre forbrukere.

Dine rettigheter med hensyn til dine personopplysninger

Rett til å be om sletting av dataene — Forespørsel om sletting

Du kan be om sletting av dine personlige opplysninger. Hvis du ber oss om å slette din personlige informasjon, vil vi respektere forespørselen din og slette din personlige informasjon, underlagt visse unntak gitt ved lov, for eksempel (men ikke begrenset til) en annen forbrukers utøvelse av hans eller hennes rett til ytringsfrihet, våre samsvarskrav som følge av en juridisk forpliktelse, eller enhver behandling som kan være nødvendig for å beskytte mot ulovlige aktiviteter.

Rett til å bli informert — Be om å få vite

Avhengig av omstendighetene har du rett til å vite:

  • om vi samler inn og bruker din personlige informasjon;
  • kategoriene av personlig informasjon som vi samler inn;
  • formålene som den innsamlede personlige informasjonen brukes til;
  • om vi selger eller deler personopplysninger til tredjeparter;
  • kategoriene av personlig informasjon som vi solgte, delte eller avslørte for et forretningsformål;
  • kategoriene av tredjeparter som personopplysningene ble solgt, delt eller videreformidlet til for et forretningsformål;
  • det forretningsmessige eller kommersielle formålet for innsamling, salg eller deling av personlig informasjon; og
  • de spesifikke delene av personlig informasjon vi samlet inn om deg.

I samsvar med gjeldende lov er vi ikke forpliktet til å oppgi eller slette forbrukerinformasjon som er avidentifisert som svar på en forbrukerforespørsel eller å reidentifisere individuelle data for å verifisere en forbrukerforespørsel.

Rett til ikke-diskriminering for utøvelse av forbrukerens personvernrettigheter

Vi vil ikke diskriminere deg hvis du utøver dine personvernrettigheter.

Rett til å begrense bruk og utlevering av sensitiv personlig informasjon

Hvis bedriften samler inn noe av følgende:

  • personinformasjon, førerkort, statlige ID-kort, passnummer
  • Innloggingsinformasjon for kontoen
  • kredittkortnumre, finansiell kontoinformasjon eller legitimasjon som gir tilgang til slike kontoer
  • Presis geolokalisering
  • rasemessig eller etnisk opprinnelse, religiøs eller filosofisk tro, fagforeningsmedlemskap
  • innholdet i e-post og tekst, med mindre den næringsdrivende er den tiltenkte mottakeren av kommunikasjonen
  • genetiske data, biometriske data og helsedata
  • opplysninger om seksuell orientering og sexliv

du har rett til å instruere den virksomheten om å begrense bruken av dine sensitive personopplysninger til den bruken som er nødvendig for å utføre tjenestene.

Når en bedrift mottar forespørselen din, har de ikke lenger lov til å bruke eller avsløre din sensitive personlige informasjon til andre formål, med mindre du gir samtykke til bruk eller utlevering av sensitiv personlig informasjon til ytterligere formål.

Vær oppmerksom på at sensitive personopplysninger som samles inn eller behandles uten det formål å utlede karakteristikker om en forbruker, ikke omfattes av denne rettigheten, samt den offentlig tilgjengelige informasjonen.

For å utøve din rett til å begrense bruk og utlevering av sensitiv personlig informasjon, vennligst send en e-post til [email protected] eller besøk: [email protected].

Bekreftelsesprosessen

Når vi mottar forespørselen din, må vi bekrefte identiteten din for å fastslå at du er den samme personen som vi har informasjonen om i systemet vårt. Disse verifikasjonstiltakene krever at vi ber deg om å oppgi informasjon slik at vi kan matche den med informasjon du tidligere har gitt oss. For eksempel, avhengig av typen forespørsel du sender inn, kan vi be deg om å oppgi visse opplysninger slik at vi kan matche informasjonen du oppgir med informasjonen vi allerede har registrert, eller vi kan kontakte deg via en kommunikasjonsmetode (f.eks. telefon eller e-post) som du tidligere har gitt oss. Vi kan også bruke andre verifiseringsmetoder etter omstendighetene.

Vi vil bare bruke personlig informasjon som er oppgitt i forespørselen din for å bekrefte identiteten din eller myndighet til å gjøre forespørselen. I den grad det er mulig, vil vi unngå å be om ytterligere informasjon fra deg for verifiseringsformål. Men hvis vi ikke kan bekrefte identiteten din fra informasjonen som allerede er vedlikeholdt av oss, kan vi be om at du oppgir ytterligere informasjon for å bekrefte identiteten din og for sikkerhets- eller svindelforebyggingsformål. Vi vil slette slik tilleggsinformasjon så snart vi er ferdig med å verifisere deg.

Andre personvernrettigheter

  • Du kan motsette deg behandlingen av dine personlige opplysninger.
  • Du kan be om korrigering av dine personopplysninger hvis de er feil eller ikke lenger relevante, eller be om å begrense behandlingen av opplysningene.
  • Du kan utpeke en autorisert agent til å sende en forespørsel under CCPA på dine vegne. Vi kan avslå en forespørsel fra en autorisert agent som ikke sender inn bevis på at de har blitt gyldig autorisert til å handle på dine vegne i samsvar med CCPA.
  • Du kan be om å velge bort fremtidig salg eller deling av din personlige informasjon til tredjeparter. Når vi mottar en avmeldingsforespørsel, vil vi handle på forespørselen så snart som mulig, men senest femten (15) dager fra datoen for forespørselen.

For å utøve disse rettighetene kan du kontakte oss eller ved å henvise til kontaktinformasjonen nederst i dette dokumentet. Hvis du har en klage på hvordan vi håndterer dataene dine, vil vi gjerne høre fra deg.

13. HAR INNBYGGERE I VIRGINIA SPESIFIKKE PERSONVERNRETTIGHETER?

Kort oppsummert: Ja, hvis du er bosatt i Virginia, kan du få spesifikke rettigheter angående tilgang til og bruk av dine personlige opplysninger.

Virginia CDPA personvernerklæring

I henhold til Virginia Consumer Data Protection Act (CDPA):

"Forbruker" betyr en fysisk person som er bosatt i Samveldet som bare handler i en individuell eller husholdningssammenheng. Det inkluderer ikke en fysisk person som opptrer i kommersiell eller ansettelsessammenheng.

"Personopplysninger" betyr all informasjon som er knyttet til eller rimelig kan knyttes til en identifisert eller identifiserbar fysisk person. "Personopplysninger" inkluderer ikke avidentifiserte data eller offentlig tilgjengelig informasjon.

"Salg av personopplysninger" betyr utveksling av personopplysninger mot økonomisk vederlag.

Hvis denne definisjonen "forbruker" gjelder for deg, må vi overholde visse rettigheter og forpliktelser angående dine personopplysninger.

Informasjonen vi samler inn, bruker og avslører om deg vil variere avhengig av hvordan du samhandler med og tjenestene våre. For å finne ut mer, vennligst besøk følgende lenker:

Dine rettigheter med hensyn til dine personopplysninger

  • Rett til å bli informert om hvorvidt vi behandler dine personopplysninger eller ikke
  • Rett til å få tilgang til dine personlige data
  • Rett til å korrigere unøyaktigheter i dine personopplysninger
  • Rett til å be om sletting av dine personopplysninger
  • Rett til å få en kopi av personopplysningene du tidligere har delt med oss
  • Rett til å velge bort behandling av dine personopplysninger hvis de brukes til målrettet reklame, salg av personopplysninger eller profilering for å fremme beslutninger som gir juridiske eller tilsvarende betydelige effekter ("profilering")

har ikke solgt noen personopplysninger til tredjeparter for forretningsmessige eller kommersielle formål. vil ikke selge personopplysninger i fremtiden som tilhører besøkende, brukere og andre forbrukere.

Utøve rettighetene dine gitt i henhold til Virginia CDPA

Du finner mer informasjon om vår praksis for innsamling og deling av data i denne personvernerklæringen.

Du kan kontakte oss via e-post på [email protected], ved å besøke [email protected], eller ved å henvise til kontaktinformasjonen nederst i dette dokumentet.

Hvis du bruker en autorisert agent til å utøve rettighetene dine, kan vi avslå en forespørsel hvis den autoriserte agenten ikke sender inn bevis på at de er gyldig autorisert til å handle på dine vegne.

Bekreftelsesprosessen

Vi kan be om at du oppgir ytterligere informasjon som er rimelig nødvendig for å bekrefte deg og forbrukerens forespørsel. Hvis du sender inn forespørselen gjennom en autorisert agent, må vi kanskje samle inn ytterligere informasjon for å bekrefte identiteten din før vi behandler forespørselen din.

Når vi mottar forespørselen din, vil vi svare uten unødig forsinkelse, men i alle tilfeller innen førtifem (45) dager etter mottak. Svarperioden kan forlenges én gang med førtifem (45) ekstra dager når det med rimelighet er nødvendig. Vi vil informere deg om en slik forlengelse innen den innledende svarperioden på 45 dager, sammen med årsaken til forlengelsen.

Rett til å klage

Hvis vi avslår å iverksette tiltak angående forespørselen din, vil vi informere deg om vår beslutning og begrunnelsen bak den. Hvis du ønsker å klage på avgjørelsen vår, kan du sende oss en e-post på [email protected]. Innen seksti (60) dager etter mottak av en klage, vil vi informere deg skriftlig om eventuelle tiltak som er tatt eller ikke tatt som svar på klagen, inkludert en skriftlig forklaring på årsakene til avgjørelsene.

14. OPPDATERER VI DENNE ERKLÆRINGEN?

Kort oppsummert: Ja, vi vil oppdatere denne erklæringen etter behov for å overholde relevante lover.

Vi kan oppdatere denne personvernerklæringen fra tid til annen. Den oppdaterte versjonen vil bli indikert med en oppdatert "Revidert" dato, og den oppdaterte versjonen vil tre i kraft så snart den er tilgjengelig. Hvis vi gjør vesentlige endringer i denne personvernerklæringen, kan vi varsle deg enten ved å legge ut et tydelig varsel om slike endringer eller ved å sende deg et varsel direkte. Vi oppfordrer deg til å gjennomgå denne personvernerklæringen ofte for å holde deg informert om hvordan vi beskytter informasjonen din.

15. HVORDAN KAN DU KONTAKTE OSS OM DENNE ERKLÆRINGEN?

Hvis du har spørsmål eller kommentarer til denne kunngjøringen, kan du sende oss en e-post på [email protected] eller kontakte oss via post på:

16. HVORDAN KAN DU GJENNOMGÅ, OPPDATERE ELLER SLETTE DATAENE VI SAMLER INN FRA DEG?

Basert på gjeldende lover i landet ditt, kan du ha rett til å be om tilgang til personopplysningene vi samler inn fra deg, endre denne informasjonen eller slette den. For å be om å gjennomgå, oppdatere eller slette din personlige informasjon, vennligst besøk: [email protected].