Retningslinjer for informasjonskapsler

Dette er retningslinjene for informasjonskapsler, tilgjengelig fra

Hva er informasjonskapsler

Som vanlig praksis med nesten alle profesjonelle nettsteder, bruker dette nettstedet informasjonskapsler, som er små filer som lastes ned til datamaskinen din, for å forbedre opplevelsen din. Denne siden beskriver hvilken informasjon de samler inn, hvordan vi bruker den og hvorfor vi noen ganger trenger å lagre disse informasjonskapslene. Vi vil også dele hvordan du kan forhindre at disse informasjonskapslene lagres, men dette kan nedgradere eller "ødelegge" visse elementer av nettstedets funksjonalitet.

Hvordan vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler av en rekke årsaker som er beskrevet nedenfor. Dessverre er det i de fleste tilfeller ingen industristandardalternativer for å deaktivere informasjonskapsler uten helt å deaktivere funksjonaliteten og funksjonene de legger til på dette nettstedet. Det anbefales at du lar alle informasjonskapsler være på hvis du ikke er sikker på om du trenger dem eller ikke, i tilfelle de brukes til å tilby en tjeneste du bruker.

Deaktivering av informasjonskapsler

Du kan forhindre innstilling av informasjonskapsler ved å justere innstillingene i nettleseren din (se nettleserens Hjelp for hvordan du gjør dette). Vær oppmerksom på at deaktivering av informasjonskapsler vil påvirke funksjonaliteten til dette og mange andre nettsteder du besøker. Deaktivering av informasjonskapsler vil vanligvis også resultere i deaktivering av visse funksjoner på dette nettstedet. Derfor anbefales det at du ikke deaktiverer informasjonskapsler.

 • Kontorelaterte informasjonskapsler

  Hvis du oppretter en konto hos oss, vil vi bruke informasjonskapsler for administrasjon av registreringsprosessen og generell administrasjon. Disse informasjonskapslene vil vanligvis bli slettet når du logger ut, men i noen tilfeller kan de forbli etterpå for å huske innstillingene dine når du er logget ut.

 • Informasjonskapsler relatert til innlogging

  Vi bruker informasjonskapsler når du er logget inn, slik at vi kan huske dette. Dette hindrer deg i å måtte logge inn hver eneste gang du besøker en ny side. Disse informasjonskapslene fjernes eller slettes vanligvis når du logger deg ut for å sikre at du bare får tilgang til begrensede funksjoner og områder når du er logget inn.

 • E-post nyhetsbrev relaterte informasjonskapsler

  Dette nettstedet tilbyr nyhetsbrev eller e-postabonnementstjenester, og informasjonskapsler kan brukes til å huske om du allerede er registrert, og om du vil vise visse varsler som kanskje bare er gyldige for abonnerende / avmeldte brukere.

 • Bestillinger som behandler relaterte informasjonskapsler

  Dette nettstedet tilbyr e-handel eller betalingsfasiliteter, og noen informasjonskapsler er avgjørende for å sikre at bestillingen din blir husket mellom sider slik at vi kan behandle den riktig.

 • Spørreundersøkelser relaterte informasjonskapsler

  Fra tid til annen tilbyr vi brukerundersøkelser og spørreskjemaer for å gi deg interessant innsikt, nyttige verktøy eller for å forstå brukerbasen vår mer nøyaktig. Disse undersøkelsene kan bruke informasjonskapsler for å huske hvem som allerede har deltatt i en undersøkelse eller for å gi deg nøyaktige resultater etter at du har byttet side.

 • Skjemarelaterte informasjonskapsler

  Når du sender data til gjennom et skjema som de som finnes på kontaktsider eller kommentarskjemaer, kan informasjonskapsler settes til å huske brukerinformasjonen din for fremtidig korrespondanse.

 • Informasjonskapsler for nettstedspreferanser

  For å gi deg en god opplevelse på dette nettstedet tilbyr vi funksjonalitet for å angi dine preferanser for hvordan dette nettstedet kjører når du bruker det. For å huske dine preferanser må vi sette informasjonskapsler slik at denne informasjonen kan hentes frem når du samhandler med en side som påvirkes av dine preferanser.

Tredjeparts informasjonskapsler

I noen spesielle tilfeller bruker vi også informasjonskapsler levert av pålitelige tredjeparter. Følgende avsnitt beskriver hvilke tredjeparts informasjonskapsler du kan støte på gjennom dette nettstedet.

 • Dette nettstedet bruker Google Analytics, som er en av de mest utbredte og pålitelige analyseløsningene på nettet for å hjelpe oss å forstå hvordan du bruker nettstedet og måter vi kan forbedre opplevelsen på. Disse informasjonskapslene kan spore ting som hvor lang tid du bruker på nettstedet og sidene du besøker, slik at vi kan fortsette å produsere engasjerende innhold.

  For mer informasjon om Google Analytics-informasjonskapsler, se den offisielle Google Analytics-siden.

 • Når vi selger produkter, er det viktig for oss å forstå statistikk om hvor mange av de besøkende på nettstedet vårt som faktisk foretar et kjøp, og som sådan er dette typen data som disse informasjonskapslene vil spore. Dette er viktig for deg, da det betyr at vi nøyaktig kan lage forretningsforutsigelser som lar oss overvåke annonserings- og produktkostnadene våre for å sikre best mulig pris.

Ytterligere informasjon

Forhåpentligvis har det avklart ting for deg, og som tidligere nevnt, hvis det er noe du ikke er sikker på om du trenger eller ikke, er det vanligvis tryggere å la informasjonskapsler være aktivert i tilfelle det samhandler med en av funksjonene du bruker på nettstedet vårt.

Men hvis du fortsatt leter etter mer informasjon, kan du kontakte oss via en av våre foretrukne kontaktmetoder: